Analisti politik Zllatko Vujoviq beson se është e vështirë të shmanget rënia e qeverisë

Analisti politik Zllatko Vujoviq beson se është shumë e vështirë të shmanget rënia e qeverisë dhe se ajo mund të shtyhet vetëm nga lëvizjet e mençura të kryeministrit Krivokapiq apo me një kombinim interesash të aktorëve të ndryshëm. Sipas tij, është e rrallë që në qeveri si kjo në historinë e re politike të Malit të Zi të përballet me armiq të shumtë,si jashtë koalicionit qeverisës ashtu edhe brenda tij.

Vujoviq thotë se pyetja është se çfarë do të ndodhte pas rënies eventuale të Qeverisë – shumica parlamentare të negociojë për përbërjen e qeverisë së re apo të shkohet në zgjedhje të reja parlamentare.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!