Britania me 23 qershor referendum për qëndrimin ose jo në BE

Britania e Madhe do të zhvillojë referendum më 23 qershor nëse do të qëndrojë në BE apo do të dalë prej saj. Ky lajm u njoftua nga kryeministri i Britanisë David Cameron në mbledhjen e jashtëzakonshme të qeverisë, pas marrëveshjes me Brukselin për statusin e vecantë të Britanisë.

Mbrëmjen e së premtes pas muajsh të tërë të mbushur me negociata, Britania e Madhe dhe Bashkimi Europian kanë arritur më në fund një marrëveshje në samitin e liderve rreth çështjes Brexit.

Pas akordit të arritur, Kryeminsitri David Cameron u prononcua për mediat ku theksoi se kishte arritur një akord me përfaqësuesit e BE-së, sipas të cilës vendi i tij do të merrte një status të veçantë brenda bllokut me 28 antarë.

Ai tha se në bazë të marrëveshjes së re, Britania nuk është e detyruar që të implementojë çdo politikë që do të propozohet nga Bashkimi Europian, nuk do të ndryshojë monendhën si dhe nuk do të ketë autonomi të plotë për ekonominë vendase.

Shperndaje