Shemi “Iliret” sjellin këngën ”Xhamadani i ri” (Video)

‘Xhamadani Vija Vija’ kënga më e dëgjuar nga shqiptarët është sjell në version të ri, ajo këtë herë është bashkëpunim mes rokerin legjendar Shemi “Ilirët” dhe Shkodran Tolaj.

Kenga është lansuar në kanalin youtube dhe titullohet XHAMADANI I RI, tekstin e kësaj kënge e punoj me përkushtim të madhë, gjuhëtari – poeti z. Qamil Aliu, muzika është punuar nga Shkodran Tolaj kurse orkestrimi nga Florent Boshnjaku.

Ja një pjesë e tekstit:

Shemi: Sot po qep një xhamadan të ri
për një shqipe e nje djalëri
e merr njeri pastaj tjetri vlla
çamit, ulqinakut mirë i ra.

Shkodran Tolaj: Më dëshir e veshi një Dardan
Mic Sokolit trimir po i ngjan
Në Iliri anë për anë u pa
Ja dhe Sharrit sa hije i ka

Ref.xhamadanin vija vija
E ka veshur Shqipëria
Hije i ka edhe Çamërisë
Krejt Kosovës Ilirisë.

Shperndaje