Filloj aksioni për rekonstruimin e shtëpisë së Kulturës në Vuthaj – Guci (Foto)

New York. 18 Nëntor 2016

Te nderuar bashkëvendas me kënaqësi ju njoftojmë se filloj aksioni për tubimin e mjeteve financiare për rikonstruktimin dhe rindërtimin e Shtëpisë se Kulturës ne Vuthaj.

Gjendja e shëmtuar e këtij objekti te neglizhuar nder vite ka nxit iniciativa te shume njerëzve me dëshirë te mire për te ndërmarrë një aksion te vuthjanve nga Vuthajt dhe mërgata qe ta sanojmë këtë objekt edhe një here. Duke qen te vetëdijshëm se ia kemi obligim dhe borxh vendlindjes tone, ndërmorëm këtë nisme te domosdoshme qe ‘’Shtëpisë se Kulturës’’ te fshatit ku u lindem dhe u rritem te ja kthejmë freskinë ndërsa njerëzve tone atje ndjesinë e mire .

Po ne këtë objekt i tille si ishte ,gjate dekadave te tera te gjithë kaluam kohe dhe momente qe vështir se ikin nga kujtimet tona qe kemi për atë vend.

Ne kemi ne dispozicion projektin e arkitektit te bere ne mënyrë profesionale dhe te saktësuara ne detaje kostoja dhe destinimi i objektit. Ky objekte do te behet tërësisht i Ri, përveç skeletit aktual. Objekti do te ketë shtesa dhe anekse për ta bere modern dhe adaptuar për përdorim te komunitetit sipas nevojave. Ne këtë objekt te rinovuar dhe rregulluar mire do te sherbej per aktivitete kulturore, për raste te ndryshme familjare ,qofshi ato raste gëzimi por edhe për raste mortore. Andaj ju bëjmë apel bashkëvendësve tone pa dallim qofshin ata, ato banor te vendlindjes tonë apo jo, shoqata, parti politike etj etj qe te përkrahin këtë aksion qellim mire dhe mase i domosdoshëm për vuthianet ne vendlindje por edhe ata ne diasporë.
Ky aksion është gjithëpërfshirës dhe qe te gjithë mund dhe do te jen pjesë e rrugëtimit tone te suksesshëm deri ne finalizimin e këtij projekti dhe te tjerat qe do te pasojnë.
Pas takimeve dhe konsultave qe u bene, edhe përgatitjet e para dhe aksioni hasi ne një përkrahje dhe mbështetje te fuqishme te vuthinave ne SHBA.:

Adriatik Dini Gjonbalaj $1,000.00
Arif Shaban Qosaj $1,000.00
Astrit Ulaj $1,000.00
Bashkim Gocaj $500.00
Beqir Avdi Dedushaj $500.00
Esad Rexhep Gjonbalaj $500.00
Esat Mehmet Vucetaj $1,000.00
Fadil Musa Gocaj $2,000.00
Florent Fazli Gjonbalaj $1,000.00
Granit Salih Gjonbalaj $2,000.00
Gurakuq Salih Gjonbalaj $1,000.00
Guxim Salih Gjonbalaj $1,000.00
Halil Hamza Ahmetaj $1,000.00
Haxhi Ademi Ahmetaj $500.00
Henry Gjonbalaj $1,000.00
Hysen Smajl Ulaj $500.00
Ilir Qazim Gjonbalaj $500.00 (Zvicër)
Isak Ali Qosaj $1,000.00
Ismet Avdi Dedushaj $2,000.00
Ismet Rexhep Gjonbalaj $500.00
Musë Gocaj $1,000.00
Mehdi Gocaj $500.00
Mustaf Salih Ahmetaj $500.00
Nazmi Brah Ahmetaj $2,000.00
Qazim Dedushaj $1,000.00
Rame Ali Qosaj $500.00
Rame Selimaj $1,000.00
Sadri Ademi Ahmetaj $1,000.00
Shaban Mustafa Celaj $2,500.00
Shaban Xhema Mehaj $1,000.00
Syl Ibish Qosaj $1,000.00
Vesel Alia Qosaj $1,000.00
Xhevat Ali Qosaj $1,000.00 (Gjermani)

Për te përkrahur aksionin ju mund te kontaktoni këta bashkëvendas:
Çel Shabni Çelaj
Henry Gjonbalaj
Qazim Dedushaj
Nazmi Brahi Ahmetaj
Esat Mehmet Vucetaj
Granit Sali Gjonbalaj
Sadik Brucaj
Fadil Gocaj
Vesel Ali Qosaj 917 692 4296

Për informacione shtesë përpos personave te cekur ma lart lidhur me projektin kontaktoni edhe me:

Hysen Ulaj 917 886 8069
Esad Gjonbalaj 914 439 5798

U jemi mirënjohës për kontributet tuaja. Për këtë projekt presim përkrahjen e te gjithë bashkëvendësve dhe bashkëkombasve pa dallim. Ne planifikojmë te mbledhim për këtë projekt $90000.00 .
Qofshi faqebardhë te gjithë ju qe dhuroni për vendlindjen !

Shperndaje