Meta i ofron Veselit mbështetje për ratifikimin e demarkacionit mes Kosovës dhe Malit të Zi

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Ilir Meta priti sot kryetarin e Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, me të cilin vlerësuan marrëdhëniet vëllazërore mes Shqipërisë dhe Kosovës dhe diskutuan mbi intensifikimin e bashkëpunimit ndërparlamentar.

Sipas njoftimit për media të Zyrës së Metës, kryeparlamentari nga Shqipëria theksoi gjatë takimit se avancimi i Kosovës në drejtim të shtimit të njohjeve ndërkombëtare, të forcimit demokratik institucional dhe të avancimit në agjendën e sigurt euro-atlantike – është një qëllim i përbashkët i yni.

Kryetari Meta shoti se “Shqipëria, dhe në veçanti Kuvendi i Shqipërisë do të jenë gjithnjë përkrah Kosovës në këto procese të rëndësishme që i shërbejnë mbi të gjitha cilësisë së jetesës të të gjithë qytetarëve të Kosovës”.

Në përfundim të takimit, Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë z. Ilir Meta dhe Kryetari i Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli dhanë një konferencë të përbashkët për shtyp.

“Dua të theksoj mbështetjen tonë të plotë dhe të pa ekuivok për realizimin sa më shpejt të marrëveshjes së demarkacionit midis Republikës së Kosovës dhe asaj të Malit të Zi. Kjo është jetike dhe vendimtare, jo vetëm për të përfituar liberalizimin e vizave për të gjithë qytetarët e Kosovës, por edhe për t’i dhënë fund një lloj stanjacioni dhe për të ecur më shpejt në rrugën e integrimit evropian të Kosovës, ashtu sikurse do të ishte edhe një kontribut tjetër për të përfunduar me sukses anëtarësimin e Malit të Zi në NATO”, ka thënë ndër të tjera Meta.

Shperndaje