Stolltenberg: Sa më parë të kryhet procesi i ratifikimit të protokollit me Malin e Zi

Sekretari i përgjithshëm  i  NATO-s, Jens Stontellberg,  u ka bërë ftesë shteteve të cilat akoma nuk e kanë ratifikuar protokollin për anëtarësimin e Malit të Zi në Aleancë, që ta bëjnë këtë sa më parë.

Në samitin e vendeve të NATO-s, në Stamboll, Stontellberg ka përsëritur se zgjerimi vazhdon me anëtarësimin e Malit të Zi shkruan rtcg.

Kontrata është nënshkruar dhe ka mbetur vetëm të bëhet ratifikimi. Shumë shtete e kanë ratifikuar marrëveshjen për asociim por këtë duhet ta bëjnë parlamentet e 28 vendeve anëtare, andaj u bëjë ftesë parlamenteve të cilat nuk e kanë bërë këtë që të ratifikojnë acocimin e Malit të Zi në Aleancë, ka thënë Stontellberg.

Ai ka theksuar se ajo që do të vendosin parlamentet  është me rëndësi të madhe për aktivitetet e NATO-s.

Shperndaje