Poeti Haxhi Shabani në Panairin e Tiranës

Libri i zgjedhur me poezi “Vizatim hënor me shkëlqim yjesh” i poetit Haxhi Shabani përurohet në Paniarin e Librit të në Tiranë që konsiderohet veprimtaria më e madhe dhe më cilësore e këtij lloji ndër shqiptarët.

Botuar nga Enti i Teksteve dhe i Mjeteve Mësimore i Malit të Zi, përurohet libri i zgjedhur me poezi i autorit Haxhi Shabani, në Panairin e librit në Tiranë.  Libri është një zgjedhje nga tërë krijmtaria e  poetit Haxhi Shabani i cili deri më tash ka botuar 4 përmbledhje me poezi: tri në gjuhën shqipe dhe një në gjuhën malazeze. Ai është përfshirë në përzgjedhje e antologji të ndryshme në shqip dhe në gjuhë të ndryshme.

Redaktor i librit është poeti dhe studiuesi Dimitov Popoviq, kurse recenzentë janë poeti e studiuesi dr. Basri Çapriqi dhe MA Liridona Sinishtaj, e cila ka shkruar edhe parathënien e librit.

Autori i librit, Haxhi Shabani theksoi se përurimi i librit të tij në panairin e Tiranës është një ndër për të sepse është panairi që është bërë jo vetëm më i njohuri ndër shqiptarët, por është bërë i njohur edhe në rajon. Ai tha se letërsia shqipe krijohet edhe aktualisht në Ulqin, sepse aty janë rrënjët e para të shkrimit të shqipes. Poeti H. Shabani konkretizoi se krijimtaria e tij e konsideron të nevojshme të integorhet brenda letërsisë shqiptare, por edhe asaj që krijohet brenda Malit të Zi.  

 

Në përurimin e librit “Vizatim hënor me shkëlqim yjesh”në Panairin e Tiranës, foli redaktori i librit Dimitrov Popoviq, i cili theksoi rëndësinë e botimit të këtij libri, duke e cilësuar poezinë e Haxhi Shabani të bukur. Ai tha se  në këtë botim do të gjeni edhe mendimet për poezinë e Shabanit nga poeti i njohur Basri Çapriqi dhe studiuesja Liridona Sinishtaj.

Në këtë përurim moren pjesë një publik i gjerë si poetë, studiues e mësimdhënës nga Tirana, Podgorica, Tetova, Ulqini e Tuzi, si dhe nxënësit dhe mësimdhënësit e gjimnazit “Drita” nga Ulqini të cilët në mënyrë të veçantë kishin ardhur nga Ulqini në këtë veprimtari. Të gjithë pjesëmarrësve në përurim poeti Haxhi Shabani u dhuroi nga një libër nga krijimtaria e tij.  

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!