Zgjedhjet parlamentare ishin të lira dhe demokratike

Zgjedhjet parlamentare të mbajtura në Malin e Zi vitin e kaluar ishin të lira, të drejta dhe konkurruese dhe qeveria u ndryshua në mënyrë demokratike dhe paqësore, vlerësoi misioni ndërkombëtar i vëzhgimit ENEMO.

Kreu i misionit, Gianluca Pasarelli, tha se zgjedhjet e gushtit ishin thelbësore për Malin e Zi dhe se zhvillimet politike dhe shoqërore, kriza ekonomike dhe Covid-19 ishin një sfidë e madhe për të gjithë sistemin.

“Ndryshimi i qeverisë ishte demokratike dhe kryesisht paqësor. Kjo është një arritje e madhe për të gjithë vendin dhe ishte meritë e të gjitha partive politike, “tha Pasarelli.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!