Kalaja e Ulqinit një hap më afër UNESCO-s

Kalaja e Ulqinit është pranuar në listën e quajtur “Tentative list” të organizatës së Kombeve të Bashkuara për Trashigiminë Historike dhe Kulturore-UNESCO.

Në këtë listë të UNESCO-s pranohen vendet të cilët me karakteristikat e tyre vecohen për vlerën historiko-kulturore dhe plotësojnë një numër kriteresh për antarsim të plotë.

Më poshtë në gjuhën angleze mund të lexoni se cilat janë karakteristikat që Kalanë e kanë antarsuar në këtë listë./Lajm.me/

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!