Mali Zi përfiton 60 milionë euro nga fondi i KE-së për luftimin e Covid-19

Komisioni Evropian i ka ndarë 3 miliardë euro për të luftuar koronavirusin.

Nga ky fond do të përfitoj edhe Kosova me 100 milionë euro, Mali i Zi 60 milionë, Shqipëria 180 milionë euro, Bosna e Hercegovina 250 milionë euro, Gjeorgjia 150 milionë, Jordania 200 milionë, Moldavia 100 milionë, Maqedonia e Veriut 160 milionë, Tunizia 600 milionë dhe Ukraina 1.2 miliardë euro.

Lajmin e ka konfirmuar zëvendëspresidenti i Komisionit Evropian Vladis Dembrovskis.

Këto mjete do të përdoren më së shumti në fushat ku shtetet kanë më së shumti nevojë në luftën me Covid-19, sidomos në sistemin shëndetësor.

Shperndaje