Telenor shiti kompanitë në Mal të Zi, Serbi, Hungari dhe Bullgari

Kompania e telekomunikacionit Telenor nga Norvegjia ka rënë dakord të shesë bizneset e saj në Evropën Qendrore dhe Lindore tek miliarderi Çek Petr Kellner për 2.8 miliardë euro.

Ky transaksione përfshin: Telenor Mali i Zi, Telenor Hungari, Telenor Serbi dhe Telenor Bullgari.

Nga tre operatorët mobil, Telenor në Malin e Zi ka numrin më të madh të përdoruesve të telefonisë mobile – 389,309. Konkurrencë ka Telekom Mali i Zi dhe M: tel./Malësia.ME/

Shperndaje