Në Ditën ndërkombëtare të planetit, komuna e Tuzit mbjellë mbi 100 pisha dhe palma

U shënua Dita ndërkombëtare e planetit

Në shenjë sensibilizimi Komuna e Tuzit, gjegjësisht Sekretariati për bujqësi dhe zhvillim rural, mundësuan mbjelljen e 100 fidanëve pisha të zeza, në disa nga shkollat dhe bashkësitë lokale brenda territorit të komunës së Tuzit.

Kjo nismë ka për qëllim të kthej hapësirën publike në një ambient të shëndoshë dhe me ajër të pastër, në të njëjtën kohë është edhe një thirrje për ndërgjegjësim të shtuar në uljen e sasisë së hedhjes së mbeturinave në rrugët e qytetit.

Përveç kolektivit të shkollës fillore ,,Mahmut Lekiq” të pranishëm në këtë aksion ishte edhe kryetari i Komunës së Tuzit, së bashku me një pjesë të stafit të Komunës.

Komuna e Tuzit!

May be an image of një ose më shumë njerëz, people standing dhe bar

SHPK “Komunale” – Tuz, mbjellë palma dhe lule sezonale, në parkun qendror

May be an image of një ose më shumë njerëz, people standing, lule dhe ambiente të jashtme

Me rastin e Ditës së Planetit Tokë, 22 Prillit, mes aktiviteve të përditshme, në të gjitha zonat e qytetit, ekipi i SHPK “Komunale” është fokusuar në rregullimin, pastrimin dhe mbjelljen e palmave, lavandës dhe luleve sezonale, në parkun qendror. Me këtë aktivitet, parkut tonë do i japim një pamje më të bukur. Po ashtu gjatë ditës, dhe ditëve në vijim, do vazhdojmë me aktivitete të ngjajshme, në lokacione të ndryshme, në treven e komunës sonë.Toka si Planeti ku ka jetë, dhe zhvillim të qenieve njerëzore, më së tepermi demtohet nga vet këto qenie, prandaj të bëhemi të përgjegjëshëm dhe ta ruajmë, për të miren e çdo njërit dhe të gjeneratave të ardhshme.Dëmi që i bëhet Planetës, me betonim, asfaltim e ndërtime të tjera, ta kompensojmë me mbjelljen e gjelbrimeve të ndryshme.

May be an image of një ose më shumë njerëz, people standing dhe ambiente të jashtme
May be an image of 1 person, standing, ambiente të jashtme dhe pemë
May be an image of një ose më shumë njerëz, people standing, lule dhe ambiente të jashtme
Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!