Trashëgimia e veçantë shqiptare e Eposit të Kreshnikëve në Malin e Zi

Shqiptarët në Mal të Zi janë të njohur për këngët e eposit të kreshnikëve, të cilat ende sot gjallojnë në Malësi, Plavë e Guci, Krajë dhe në Anë të Malit. Studiuesit e kësaj fushe vlerësojnë se eposi i kreshnikëve është monument i veçantë i poezisë gojore shqiptare, që pati një ndikim të fuqishëm edhe tek popujt e tjerë në Ballkan.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!