U bë promovimi i këngës kushtuar fisit Gegaj nga Trieshi

Në Koplik në qendrën rinore ”Arka” u bë promovimi i këngës kushtuar fisit Gegaj nga Trieshi i Malesisë së Madhe me titull ”Në Malësi e Madhe Trimat Rriten Kulla Kala”.

Kenduar nga lahutari malësor Jonuz Delaj me tekst të poetit dhe gazetarit Gzim Vuçaj .

Në promovim moren pjesë pinjolli i fisit Gegaj, z. Nikollë Gegaj,Kryetari i bashkis Malësi e Madhe, Tonin Marinaj të cilet përshendeten pjesmarrësit si dhe historian, studiues, shkrimtar nga të gjitha fushat e artit. Historiani Ndue Bacaj shpalosi historine e fisti Gegaj. Fjalën për të përshendetur morë z. Vlash Linadi, Dimitrov Popoviq, kyetari i shoqates artizanve z. Zef Gjini, krytari i shoqates atdhetare Malësia mjeshtri i madh z. Ilmi Kurti ku vleresoj lahutarin Jonuz Delaj me çertifikete mirënjohje.

Aktiviteti u organizua dhe u moderua nga gazetari Gezim Vuçaj.