Tubimi në Tuz është dashtë të ndalohet,Veliu te arrestohet dhe pjesmarresit te procesuohen

“Tubimi në Tuz, në të cilin ka folur Tahir Veliu është dashtë të ndalohet, si tubim i komplotit kundër rendit kushtetues të shtetit, sovranitetit të tij dhe integritetit territorial”, ka vlerësuar funksionari i Frontit Demokratik, Nebojsha Medojeviq.

Ai konsideron se të gjithë pjesëmarrësit e këtij tubimi është dashtë të procesuohen, kurse Veliu të arrestohet dhe të depërtohet nga Mali i Zi.

Qe gjerat te jene edhe me keq, Veliu publikishte dite me pare ka njoftuar per tubimin, sic thote Medojeviq regjimi marionet i Millo Gjukanoviq nuk ka guxuar ta shpalli peson non grata dhe as te ndaloi tubmin, per shkak se kete gje nuk e lejoi ambasada e SHBA-se.

Medojeviq thote qe qeveria paqesishte dhe ne menyre qyqare veshgon rritjen e ekstremizmit shqiptar, qarkullimin pa pengesa të xhihadistëve te cilet permes territorit te Malit të Zi, shkojne dhe të kthehen në fushëbetejat e Lindjes së Mesme, përhapjen e vehabizmit, financimin e saj dhe rekrutimin e muslimaneve të ri për këto ideologji radikale ekstremiste.

Shperndaje