Camaj dhe Jakupi nuk mund ti bashkojnë 1000 nënshkrime

Nga 17 listat zgjedhore të dorëzuara, deri tani janë kofirmuar 13 prej tyre, ndërsa katër janë kthyer për të eliminuar paregullësitë në listë, u njoftua nga Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve.

Mes katër listave që KSHZ i ka kthyer gjinden edhe dy lista shqiptare, njëra prej tyre është lista “Lidhja Demokratike Shqiptare” në krye me Nikollë Camaj e cila ka më së shumti parregullësi dhe rrezikon që mos të gjindet në fletë votime me 16 tetorë. Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve këtë listë e ka kthyer për shkak të nënshkrimeve jo të mjaftueshme dhe parregullsive të shumta në numrin amzë të qytetarëve.

Lista tjetër që është kthyer është ajo e koalicionit shqiptarë ”Me një qëdhim” i përbër nga PD,IQ,LDnëMZ,Levizja Perspektiva.Për pjesëmarrje në zgjedhjet parlamentare, partitë e pakicave ishin të detyruara që të mbledhin 1.000 nënshkrime.

Sekretari i KSHZ-së, Milisav Coric tha për Antena M se ky institucion deri të shtunën, kur është edhe afati i fundit ligjor, do të vendosin nëse ditën e zgjedhjeve do të gjindën në fletë votime edhe këto katër lista./Malësia.ME/

Shperndaje