Nimanbegu takohet me senatoren franceze

Nenkryetari I Kuvendit të Malit të Zi Genci Nimanbegu gjatë aktiviteteve të punes është takuar me senatoren franceze Helene Conway-Mouret (Elen Konvej-Mure) me c’rast ata kanë shkembyer mendimet e veta lidhur me bashkepunimin e grupit të miqesisë së Parlamentit të Malit të Zi me Senatin francez dhe Kuvendin popullore të Frances, raporton TV Teuta.

Nenkryetari Nimanbegu ka shprehur interesimin që Mali I Zi të behët anëtare e Unionit tëe shteteve frankofone, kurse në fokus të bisedimeve ishte edhe bashkepunimi I mëtejshëm me Francen në aspektin e integrimeve euroatlantike.

Gjatë takimit është biseduar edhe për avancimin e marëdhenjeve në fushen e turizmit si dhe mbi planifikimet hapesinore, me c’rast nenkryetari Nimanbegu ka theksuar se fatkeqësisht sistemi I planifikimit hapsinore është I centralizuar.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!