Trump nënshkruan urdhrin për ndërtimin e murit me Meksikën

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump sot ka nënshkruar urdhrin, për të ndërtuar murin në kufirin me Meksikën, në gjatësi prej 3200 kilometrash.

Qëllimi i ndërtimit të murit është ndalimi i kalimit të paligjshëm të kufirit nga emigrantët dhe ndalja e sulmeve në qytetet që gjenden pranë kufirit, transmeton KP.

Ndërtimi i murit ishte njëri nga premtimet që Trump kishte dhënë gjatë fushatës zgjedhore dhe për çka pas zgjedhjes së tij për President, shumë meksikanë protestuan kundër fitores së tij.

Shperndaje