Ministri Mehmed Zenka uron Krishtlindjet

Me rastin e festave të Krishtlindjeve të besimtarëve të fesë katolike, në emër të Ministrisë të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave dhe në emrin tim personal, ju drejtoj urimet e mia të përzemërta për Kryepeshkopin e Tivarit dhe drejtuesin e përkohshëm të Dioqezës së Kotorrit, Imzot Rok Gjonleshaj, priftërinjëve dhe të gjithë besimtarëve të besimit katolikë, si dhe kishave protestante dhe të gjithë besimtarët që festojnë këtë festë të madhe të krishterë sipas kalendarit Gregorian.

Dëshiroi që ju të kaloni këtë festë të ndritshme në shëndet, paqe dhe lumturi. Në një frymë harmonie dhe respekti të ndërsjellë, le të na nxisë Krishtlindja të kemi sukses dhe prosperitet në të gjitha sferat e jetës.
Kjo festë është një mundësi për të kujtuar veten se ne jemi një shoqëri që ushqen diversitetin, respektin dhe mirëkuptimin e ndërsjellë. Mali i Zi njihet si një shtet shumë konfesional ku njerëzit respektohen, duke jetuar së bashku, pavarësisht nga dallimet fetare ose kombëtare.
Le që kjo festë e shenjtë të na kujtojë përsëri se me aktivitetet dhe sjelljet tona të përditshme, ne jemi edhe më të përkushtuar për forcimin e dialogut dhe përgjegjësisë, solidaritetit dhe harmonisë në shoqërinë dhe komunitetin në të cilin jetojmë.
Në një frymë të marrëdhënieve dhe vlerësimit të mirë, Krishtlindjet forcojnë më tej dialogun dhe simpatinë midis njerëzve.
Duke ju dëshiruar të kaloni ditët tuaja në paqe shpirtërore, kënaqësi dhe lumturi familjare, të mbushura me gëzimin që sjell festa e madhe e krishtlindjeve, ju uroj edhe njëherë Gëzuar Krishtlindjet .

MINISTRI

MEHMED ZENKA

Shperndaje