Kryetari i CANU: Ka gabime në Fjalor, ska argumente për terheqje

Kryetari i Akademisë Malazeze të Shkencave dhe Arteve (CANU), Dr Momir Gjuroviq, pranoi se vëllimi i parë i Fjalorit të gjuhës popullore dhe letrare malazeze duhet ”pak” të korrigjohet.

Ne publikishtë thomë se ka gabime, por shumë më pak se çka flitet,nuk jamë për tërheqjen e fjalorit.

”Pse të tërhiqet, cilat janë gabimet? Cilat janë argumentet”, pyet Gjuroviq.

Pavarësisht mangësive Gjuroviq beson se është bërë një punë e mirë.Libri është shumë i mirë, edhe pse përmes fushatës është kritikuar shumë.Në hartimin e Fjalorit kemi pasur qasje shum profesionale në një mjedis ku nuk ka pasur kuadro e cila kurr më parë deri në këtë rast, nuk është takur seriozishtë me leksikografinë.Prandaj kryesishtë kritikat ndodhin nga padituria, është shprehur Gjuroviq./Malësia.ME/

Shperndaje