SHBA vlerëson progresin demokratik të Malit të Zi

Shtetet e Bashkuara të Amerikës vleresojnë pavarësin e Malit të Zi progresin e saj demokratik,luftën kundër korrupsionit, anëtarësimin në NATO dhe hyrjen e opozitës në qeverinë e besimit zgjedhor.

Kjo është vlerësuar në takimin e zhvilluar në Podgoricë mes zëvendëskryeministrit të Malit të Zi,Dushko Markoviq dhe delegacionit të Senatit të SHBA – Këshilli për forcat e armatosura, të udhëhequr nga koloneli Tom Gofusom.

Siç njoftohet nga kabineti i Markoviq, ai ka thënë se Mali i Zi nga rikthimi i pavarsisë ka arritur progres të madhë, kjo na ka mundësuar të jemi në derën e NATO-s dhe në rrugën drejt integrimit evropian, është shprehur Markoviq./Malësia.ME/

Shperndaje