Grupi Parlamentar i Republikës së Kosovës vizitoi Tuzin, Plavën dhe Gucin

Foto: TV Boin

Grupi Parlamentar i Republikës së Kosovës, gjegjësisht Komisioni për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media qëndruan për vizite në Malësi.

Delegacion përbëhej nga deputetët e të gjitha partive parlamentare në Kosovë, nga kryetari i komisionit Nait Hasani deputetët Milaim Zeka, Rasim Selmanaj, Fisnik Ismaili,Valon Ramadani, Arban Abrashi, Albert Kinolli, Ismet Rrahmani si dhe koordinatoret e Komisionit Mirjeta Heta, Drita Morina, dhe Kimete Cimili,

Ata u pritën nga Kryetari i Komunës së Tuzit, Abedin Axhoviq dhe kryetari i Kuvendit Fadil Kajoshaj me bashkëpunëtorë.

Me datën 25 dhe 26 Grupi Parlamentar i Republikës së Kosovës vizitoi edhe Plavën dhe Gucin. Pjese e këti delegacioni ishte edhe ambasadori i Kosovës në Podgoricë Skender Dormishi. Delegacioni pati takime edhe me përfaqësuesit e Lidhjes Demokratike Shqiptare (LDSH) në Plavë-Guci dhe në Malësi.

Më poshtë mund të lexoni postimin e deputetit të Vetëvendosjes Fisnik Ismaili:

Me kolegët deputetë të Komisionit për Administratë Lokale dhe Media, po i kalojmë disa ditë në Mal të Zi. Para se me i vizitue deputetët dhe zyrtarët e qeverisë së Podgoricës për çashtjet e Ligjit për Prishtinën, i kaluem dy ditë në Plavë, Guci e Tuz edhe mësuem shumë për shqiptarët e këtij rajoni.

Që kanë probleme, e kemi dijtë gjithmonë. Por pakkush është në dijeni se janë kaq të theksueme, posaçërisht shpërngulja masive e shqiptarëve nga ato troje. Mësuem se duhet me e shtye çështjen e pikës kufitare dhe rrugës që e lidhë Malësinë me Deçanin.

Poashtu u njoftuem me një projekt ide që kish me e lidhë masivin e Bjeshkëve të Nemuna në tri shtetet, që kish me i ngjallë Rugovën, Malësinë, Thethin e Valbonën, në një resort fenomenal turistik të përbashkët. Duhet shty të tri qeveritë shuuuuumë për vullnet e realizim të këtij projekti.

Sot u diskutie edhe Ligji për RTK-në nga pikëvështrimi i drejtoreshës së RTCG (Radio Televizioni i Malit të Zi) edhe hapësira që iu jepet shqiptarëve në televizionin e këtushëm publik.

Falënderim të veçantë të gjithë njerëzve të mirë që na pritën aq mirë në Plavë, Guci e Tuz, dhe Ambasadorit Skender Durmishi, që na mirëpriti gjatë këtij udhëtimi (foto në Ambasadë) .

Mbas kësaj, pritet që Ligji për Prishtinën me u procedue tutje, bashkë me Ligjin për RTK-në, edhe shumë, shumë punë e vullnet për realizimin e rrugës Plavë-Deçan.

Fotografia e Bujar Hasangjekaj

Fotografia e Lidhja Demokratike Shqiptare

 

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!