Në Ulqin shpresojnë se në korrik e gusht do ketë turistë

Punëtorët e turizmit janë dakord që Ulqini duhet të bëjë përgatitjet për sezonin turistik përkundër pandemisë së koronavirusit, pasi pritet që, pasi të zbuten masat, kjo pjesë e mbetur e verës mund të jetë një destinacion i dëshirueshëm për turistët nga rajoni.

Kam besim se në korrik dhe gusht do të kemi turistë, tha Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit, Fatmir Gjeka.

Ulqinakët janë të denjtë dhe do të përgatiten për sezonin shumë shpejt. Në rastin e hapjes së kufijve, përparësia jonë është se jemi lehtësisht të arritshëm për turistët nga rajoni, të cilët vitin e kaluar kanë përfshirë 70% të turistëve. Gjithashtu, avantazhi ynë është se ka një Plazh të madhë 12 km të gjatë, ku nëse është e nevojshme, ai mund të sigurojë distancë sociale. Ne jemi gjithashtu konkurrues me çmimet, sepse në vitin 2019 ne ishim më të mirët në rajon në këtë drejtim, gjë që besoj se mund të ndodhë përsëri këtë vit,” theskon Gjeka.

Shperndaje