Veshjet popullore te shqiptarëve në Mal të Zi (Video)

Në trevat ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi njihen me dhjetëra forma të veshjeve popullore, disa prej të cilave kanë gjurmë tejet të lashta siç është xhubleta e Malësisë. Punonjëset e veshjeve popullore janë shumë të rralla dhe ato tregojnë rëndësinë e ruajtjes së kësaj mjeshtërie që transmeton kulturën e çmuar tradicionale.

Për më shum ju ftojm të ndiqni kronikën e pregaditur nga Zëri i Amerikës:

Shperndaje