PL: Kryetari i Kuvendit të jetë dikush nga koalicioni qeverisës

Sipas Partisë Libereale, është logjike dhe politikisht e pritshme që kryetari i ri i Kuvendit të jetë një nga nismëtarët për shkarkimin e ish-kryetarit të parlamentit.

Nga Partia Liberale janë të mendimit që kryetari duhet të jetë dikush nga partija e tyre, Partia Boshnjake,IQ Kroare,Forca ose PDS-së gjegjësisht deputetë i koalicionit qeverisës.

Deputeti i PL, Andrija Popoviq, më parë kishte sugjeruar që në krye të Kuvendit deri në fund të mandatit të vijë një deputetë nga rradhët e partive të popujve pakicë.

Mendojmë se nuk është normale dhe logjike, me gjithë respektin për kandidatin aktual Darko Pajoviq dhe partin e tij, që kryetari i Kuvendit të jetë dikush që nuk është pjesë e koalicionit qeverisës dhe për të cilët nuk është e qartë a janë opozit apo në qeveri, njoftuan nga Partia Liberale./Malësia.ME/

Shperndaje