Veliaj-Dukaj: Bashkëpunim në reformën e administratës publike dhe modernizimin e shërbimeve publike

Ministri i Administratës Publike në mandatin teknik Marsh Dukaj, së bashku me bashkëpuntorët e tij, ka biseduar me kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, dhe me këtë rast e njohu atë me aktivitetet e ndërmarra në fushën e reformës së administratës publike dhe procesin e transformimit dixhital, si një nga segmentet më të rëndësishme të reformës së administratës publike në Mal të Zi.

“Qëllimi ynë është të krijojmë një administratë publike efikase, të besueshme dhe transparente të karakterizuar nga rritja e besimit të qytetarëve në punën e saj dhe afrimi i saj me standardin dhe nivelin e vendeve anëtare të BE-së”, tha Dukaj.

Gjithashtu, Dukaj e informoi Veliajn se Mali i Zi është i ekspozuar ndaj sulmeve ndaj infrastrukturës dixhitale të qeverisë, se po punohet për eliminimin e pasojave dhe se me rimëkëmbjen graduale dhe se përvojat e Shqipërisë në fushën e sigurisë dixhitale janë shumë të vlefshme për Malin e Zi.

“Jemi me fat dhe të privilegjuar që na ofruan ndihma menjëherë vendet tona aleate, SHBA, Franca dhe Britania e Madhe, ekspertiza e të cilave na ndihmoi pa masë”, theksoi Dukaj.

Veliaj falënderoi Dukajn për vizitën dhe vuri në dukje se vlerëson lart hapat e ndërmarrë nga Mali i Zi në reformën e administratës publike dhe modernizimin e shërbimeve publike dhe do të ofrojë mbështetje të plotë përmes shkëmbimit të përvojës dhe zbatimit të projekteve të përbashkëta.

Dukaj iu dhurua “Kulla e Sahatit” – simboli i Kryeqytetit të Shqipërisë – dhuratë që kryebashkiaku ua bën zyrtarëve të lartë që vizitojnë Tiranën.

“Bashkëbiseduesit u shprehën të hapur për bashkëpunim edhe më intensiv dhe shkëmbim përvojash, veçanërisht në fushën e dixhitalizimit dhe sigurisë kibernetike”.

Shperndaje