Komuna e Preshevës sfidon Qeverin e Serbisë për 28 nëntor vëndos flamurin shqiptarë

Komuna e Preshevës ka sfidur Qeverin e Serbisë dhe në ndërtesën e Komunës me rastin e 28 nëntorit ka vëndosur flamurin shqiptarë.

Gjukata e Serbis para disa ditësh dënoi partitë shqiptare të cilat vitin e kaluar në ndërtesat e Komunave të Preshevës,Bujanovcit dhe Medvegjës kishin vendosur flamurin kombëtar shqipëtar.

Gjukata e Serbis dënoi Partitë Shqiptre me nga 1 mijë euro gjobë, por edhe imamin e një xhamie të Preshevës, pasi që në xhaminë, në të cilin ai është imam, për festën kombëtare ishte vendosur flamuri shqiptar.

Shqiptarët e Luginës së Preshevës pavarësisht paralajmërimeve të qeverisë serbe kanë sfiduar Beogradin dhe kudo në Luginë sot ka pasur akte demonstrative të vendosjes së simbolit kombëtar. Me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së Flamurit, që nga orët e hershme të mëngjesit është vendosur flamuri kombëtar në ndërtesën e komunës në qendër të Preshevës../Malësia.ME/

Shperndaje