Qeveria e Malit të Zi me strategji kundër ekstremizmit (Video)

Qeveria e Malit të Zi ka hartuar një strategji të re kombëtare lidhur me shtetasit që janë rekrutuar ose përpiqen t’i bashkohen xhihadistëve në Siri dhe Irak. Është krijuar një njësi e veçantë e zbulimit për të trajtuar ekstremizmin e dhunshëm. Sipas të dhënave të Shërbimit të Sigurisë Kombëtare, mbi 30 shtetas të Malit të Zi kanë marrë pjesë në luftën në Siri dhe 4 prej tyre kanë vdekur atje. Mes tyre ka edhe shqiptarë.

Shperndaje