Për pasaportën malazeze, 250,000 ose 450,000 euro

Qeveria e Malit të Zi planifikon t’u ofrojë shtetësi investitorëve të huaj të cilët janë të gatshëm të investojnë në vend, sidomos në veriun e pazhvilluar.

Qeveria tha se po përgatiste një paketë “nënshtetësie ekonomike” të projektuar për investitorët e huaj dhe skema do të fillojë më 1 tetor.

Pasaportat malazeze do të jenë në dispozicion të investitorëve që investojnë 250.000 euro në rajonet e pazhvilluara në veri, ose 450.000 euro në rajonet e zhvilluara në qendër dhe në jug.

Numri i pasaportave të dhëna nëpërmjet këtij programi është i kufizuar në 2,000 të tilla në tre vitet e ardhshme. Qeveria do të vendosë një taksë deri në 100,000 euro për aplikim.

“Tarifa do t’i drejtohet një fondi të veçantë për zhvillimin e zonave të pazhvilluara”, njoftoi Qeveria.

Programi do të menaxhohet nga një agjenci e posaçme qeveritare që do të punësojë agjentë marketingu të para-miratuar.

Agjentët do të jenë përgjegjës për promovimin e programit dhe për tërheqjen e investitorëve të interesuar.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!