Shoqata “Malësia e Madhe” NY, dhuron 30.000$ për të prekurit nga termeti në Shqipëri

Me nje vendim unanim,dhe ne menyre urgjente shoqata “Malsia e Madhe”,ne New York,te SH.B.A,ka vendosur qe te dhuroje nja vler parash prej 30.000 dollaresh per te prekurit nga termeti i diteve te fundit i rene ne Shqiperi.

Vendimin e ka marr kryesia e kesaj shoqate,e cila aktivitetin e saj e ushtron prej 25 vitesh ne New York,kte lajm per “Zanin e Malsise” e ka ber te ditur,kryetari i kesaj shoqate Nikoll Juncaj, i cili ishe gjithashtu pjestar dhe luftetar i UCK-se ne Kosove, qe pervec ktij vendimi ka konfirmuar se brenda pak ditesh,do te organizohet nje takim me komunitetin e Malsoreve te Malsise se Madhe ne New York,per grumbullim fondesh te tjera,pasi kjo shume prej 30.000 dollaresh ka qene nje dhurat e vete shoqates,takim qe pritet te bej te mundur grumbullimin edhe te shumave te tjera,nderkohe qe si gjithnje malsoret e kane dhen shembullin te paret,pritet qe edhe shoqata dhe organizata te tjera,te kryejn te njejtin veprim,numeri i te cilave dhe qe jane Shqiptare vetem ne New York,kap nje numer prej 52,organizatash dhe shoqatash te ndryshme,gjithashtu pritet qe fonde do te grumbullojn edhe institucionet fetare,sic jane Kishat dhe Xhamit,Shqiptare te New Yorkut,e tjer..!

Kujtojm,se anetaret e ksaj shoqate kryesisht,jane te ardhur ne New York nga Komuna e Tuzit,qe eshte nen administrimin shteteror te Malit te Zi,komune e cila perbehet nga shumica e popullsise Shqiptare,e vecanarisht me Malsore te Malesise se Madhe. /ZaniiMalsise/

Shperndaje