Gjuha shqipe, zyrtare në të gjitha komunat ku jetojnë 5% shqiptarë (Video)

Ndryshimi i Ligjit mbi të drejtat dhe liritë e pakicave në Mal të Zi, parashikon zyrtarizimin e gjuhës së pakicave në të gjitha komunat ku ato përbëjnë 5%. Sipas autoriteteve, gjuha shqipe përveç në Ulqin, Tuz dhe Plavë me ligjin e ri zyrtarizohet tani edhe në Rozhajë, Podgoricë dhe Tivar.

Për më shumë ndiqni kronikën e përgaditur nga Zeri i Amerisës:

Shperndaje