Boshkoviq: Do të merrnim pjesë në aksionin e NATO-s në Kosovë

Anëtarësimi i Malit të Zi në NATO absolutisht nuk është i drejtuar kundër asnjë shteti në rajon ,e posaçërisht jo kundër Serbisë ,marrëdhëniet me te cilat janë ndoshta më të mira në njëmbëdhjetë vitet e fundit,deklaroi ministri i mbrojtjes Predrag Boshkoviq për agjencinë Tanjug.

I pyetur nëse në disa ndërhyrje delikate të NATO-s, për shembull në Kosovë, Mali i Zi do të shqyrtonte pjesëmarrjen e saj dhe mundësisht të thotë “jo” , Boshkoviq ska dilemë.

“Në marrëveshje me aleatët tanë, në cilën do varjantë, do të merrnim pjesë në çdo aksion që NATO përcakton në marrëveshje të përbashkët me të gjitha 29 anëtaret, përfshirë këtu edhe ndërhyrjen në Kosovë, tha Boshkoviq./Malësia.ME/

Shperndaje