Shqipëria do të këndoj në natën e parë të “Eurovision 2018” (Video)

Festivali evropian i këngës “Eurovision” do të mbahet në datat 8, 10 dhe 12 maj këtë vit në Lisbonë të Portugalisë.

Është hedhur edhe shorti për shtetet pjesëmarrëse, për të kategorizuar se cilat do të performojnë në natën e parë, e cilat në natën e dytë.

Shqipëria, e cila këtë vit prezantohet nga Eugent Bushpepa me këngën “Mall”, do të performojë në natën e parë gjysmëfinale, më 8 maj 2018.

Ndërkohë, shtete të cilat shkojnë automatikisht në finale nuk do të garojnë dhe s’do votohen nga publiku, këto shtete thjeshtë do bëjnë prezantimin e tyre me këngët pjesëmarrëse.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=DocjosVM5cU

Në natën e parë gjysmëfinale garojnë shtetet:

Shqipëria
Azerbajxhani
Bjellorusia
Belgjika
Bullgaria
Republika Çeke
Estonia
Islanda
Izraeli
Lituania
Armenia
Austria
Kroacia
Qipro
Finlanda
Ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë
Greqia
Irlanda
Zvicra

Në natën e dytë gjysmëfinale garojnë shtetet:
Australia
Danimarka
Norvegjia
Moldavia
Rumania
Rusia
San Marino
Serbia
Holanda
Hungaria
Gjeorgjia
Malta
Mali i Zi
Letonia
Polonia
Sllovenia
Suedia
Ukraina.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!